Zeleninový ratatouille

Zeleninový ratatouille

Viděli jste film Ratatouille? Právě tam vaří krysák Remy slavné francouzské jídlo, které je oblíbené z mnoha důvodů. Užijte si zeleninový ratatouille, který můžete podávat jako přílohu k masu, jako hlavní chod, studený, teplý… Zkrátka jak budete mít právě chuť.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 2 cukety
  • 2 rajčata
  • 2 papriky (červené nebo žluté)
  • 1 lilek
  • 1 plechovku rajčatového pyré
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a smícháme je s rajčatovým pyré. Tímto pyré vymažeme dno pekáčku. Poté pokapeme olivovým olejem, trochu osolíme a opepříme.

2. Cukety, rajčata, papriky a lilek nakrájíme na tenká kolečka nebo plátky. Poté je skládáme libovolně za sebe, dokud nevyplní celý pekáček.

3. Takto vyskládanou zeleninu poté zalijte olivovým olejem, posolte, opepřete a položte na ni snítky tymiánu a rozmarýnu.

4. Pokud vám ještě zbylo rajčatové pyré, můžete s ním zalít vyskládanou zeleninu, ale není to nutné.

5. Takto připravený pekáček přikryjte pokličkou, nebo pečícím papírem a dejte do rozehřáté trouby péct asi na 40 minut.

6. Po 40 minutách zeleninu vyndejte a můžete podávat. Zpestřit jídlo můžete tím, že ratatouille posypete kozím sýrem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.