Viděli jste film Ratatouille? Právě tam vaří krysák Remy slavné francouzské jídlo, které je oblíbené z mnoha důvodů. Užijte si zeleninový ratatouille, který můžete podávat jako přílohu k masu, jako hlavní chod, studený, teplý… Zkrátka jak budete mít právě chuť.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 60 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 2 cukety
- 2 rajčata
- 2 papriky (červené nebo žluté)
- 1 lilek
- 1 plechovku rajčatového pyré
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- Tymián
- Rozmarýn
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy:
1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky a smícháme je s rajčatovým pyré. Tímto pyré vymažeme dno pekáčku. Poté pokapeme olivovým olejem, trochu osolíme a opepříme.
2. Cukety, rajčata, papriky a lilek nakrájíme na tenká kolečka nebo plátky. Poté je skládáme libovolně za sebe, dokud nevyplní celý pekáček.
3. Takto vyskládanou zeleninu poté zalijte olivovým olejem, posolte, opepřete a položte na ni snítky tymiánu a rozmarýnu.
4. Pokud vám ještě zbylo rajčatové pyré, můžete s ním zalít vyskládanou zeleninu, ale není to nutné.
5. Takto připravený pekáček přikryjte pokličkou, nebo pečícím papírem a dejte do rozehřáté trouby péct asi na 40 minut.
6. Po 40 minutách zeleninu vyndejte a můžete podávat. Zpestřit jídlo můžete tím, že ratatouille posypete kozím sýrem.