Zelenina zapékaná se sýrem a vejci

Zelenina zapékaná se sýrem a vejci

Pokud máte chuť na lehkou, ale chutnou večeři, zkuste si připravit zeleninu zapékanou se sýrem a vejci. Příprava je rychlá, jídlo je výživné, navíc ho ocení i vegetariáni a ti, kteří se pokoušejí stravovat zdravě.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 1 brokolice
  • 2 papriky (červené nebo žluté)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 5 vajec
  • 250 g tvrdého sýra (gouda nebo eidam)
  • Pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Omyjeme a okrájíme veškerou zeleninu. Brokolici nalámeme na růžičky a propláchneme. Poté ji nasypeme do vroucí osolené vody a necháme ji povařit, dokud nezměkne, přibližně 5 – 20 minut.

2. Cibulku nakrájíme nadrobno a na troše olivového oleje ji rychle osmahneme. Papriku nakrájíme na kousky, stejně jako rajčata.

3. Zeleninu nasypeme do pekáčku a promísíme různé druhy. Smícháme ji s nastrouhaným sýrem a pěti žloutky.

4. Z bílků vyšleháme sníh a poté ho jemně vmícháme do směsi zeleniny a sýra, dokud vše nebude rovnoměrně rozmístěno.

5. Celou směs opepříme a osolíme. Vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a necháme péct, dokud vejce nezatuhnou a seshora nezačnou hnědnout.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.