Zapékané lilky z Maroka

Zapékané lilky z Maroka

Pokud máte rádi zeleninu a chcete se blýsknout originálním a chutným předkrmem, zkuste připravit zapékané lilky z Maroka. Jsou výborné, a navíc nám představují celou škálu chutí, které v našich končinách nejsou běžné. Některé ingredience může být obtížnější sehnat, ale všechny se v českých obchodech vyskytují relativně často.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 6 lilků
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic bílého jogurtu
  • 1 balení balkánského sýra
  • Sůl
  • Pepř
  • Skořice
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Lilky omyjte a rozřízněte napůl. Seshora na lilcích jemně vytvořte mřížku za pomoci noře a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180° C. Pečte lilky přibližně 15 minut a poté je vyjměte z trouby.

2. Za pomoci lžíce vydlabejte lilky a dužinu si dejte na stranu.

3. Nakrájejte cibulku nadrobno a česnek nastrouhejte. Nechte v pánvi chvilku restovat spolu s trochou olivového oleje. Jakmile cibulka zezlátne a začne vonět, přidejte dužinu z lilku a chviličku restujte společně.

4. Do směsi z pánve vmíchejte nadrobený balkánský sýr, trochu opepřete a přidejte trochu skořice. Dochuťte tak, aby vám směs chutnala.

5. Směsí naplňte lilky a vložte je zpět do trouby na dalších 15 minut.

6. Po vyndání lilky potřete bílým jogurtem a můžete podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.