Větrníky s karamelovou polevou

Větrníky s karamelovou polevou

Dnes si představíme trochu pracnější recept na výborné větrníky s karamelovou polevou. Recept je níže důkladně rozepsán a věříme, že se vám určitě povede.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 200 g tuku na pečení (Hery, Iva, Omega apod.)
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 6 ks vejcí
  • špetka soli

Na náplň:

  • 250 g cukru krystal
  • 400 ml mléka
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nachystáme větší hrnec, do kterého přidáme mléko, špetku soli, moučkový cukr a necháme vše chvilku povařit

2. Přidáme tuk na pečení a necháme jej roztavit

3. Po roztavení přidáme mouku a za stálého míchání na slabém ohni mícháme do doby, než se nám udělá krásné těsto

4. Hrnek s těstem sundáme z plotny, postupně vmícháme 6 vajíček a necháme těsto lehce vychladnout

5. Po vychladnutí těsta si vezmeme cukrářský sáček s větší zdobičkou, naplníme ji těstem a krouživým pohybem vystříkáme těsto na předem vymazaný plech (může být i plech s pečicím papírem)

6. Pečeme v předem vyhřáté troubě 10 minut na 220 °C a poté teplotu snížíme na cca 160 °C a dopékáme asi 10 minut

7. Nyní si připravíme náplň

8. Vezmeme si hrnec, ve kterém z cukru uděláme karamel, přidáme 200 ml mléka a necháme povařit

9. Mezitím si do zbylých 200 ml přidáme vanilkový pudink, vanilkový cukr, důkladně promícháme a přidáme do karamelu s mlékem

10. Krém necháme lehce vychladnout a po vychladnutí do něj vmícháme smetanu ke šlehání

11. Mezitím nám upečené těsto větrníků krásně vychladlo a můžeme je překrojit na polovinu

12. Dolní část rozpůlených větrníků naplníme pomocí cukrářského sáčku připraveným krémem

13. Větrníky přiklopíme horní částí a máme hotovo

TIP: Větrníky můžeme nakonec posypat moučkovým cukrem

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.