Polévka z fazolových lusků

Polévka z fazolových lusků

Fazolové lusky jsou výbornou surovinou do těstovin, salátů a také například do polévky. Dnes si představíme rychlý recept na výbornou polévku z fazolových lusků.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 500 g žlutých (nebo zelených) fazolových lusků
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • Hladká mouka
  • Olej
  • Voda
  • Cukr, sůl, mletý pepř
  • Ocet

Postup přípravy:

1. Nejdříve si v hrnci na kapce oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku

2. Přidáme na plátky nakrájený česnek a 2 lžíce mleté sladké papriky

3. Chvilečku necháme prosmažit, přidáme 2 lžíce hladké mouky, znovu necháme prosmažit a přidáme 1,2 l vody

4. Dále přidáme 2 brambory nakrájené na malé kousky, fazolové lusky (můžeme je překrojit, já mám raději celé), sůl a pepř

5. Vaříme do změknutí

6. Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění

7. Jakmile budete mít brambory a fazolové lusky uvařené, polévku jíškou zahustíme

8. Dále přidáme kapku octa, zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme

9. A můžeme podávat

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.