Vepřové nudličky na medovině

Vepřové nudličky na medovině

Je libo trochu ozvláštněné vepřové? Vepřové nudličky na medovině jsou příjemnou změnou ve vašem jídelníčku.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 45 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 750 g vepřové plece
  • 1 cibule
  • 175 g baby mrkve (karotky)
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička zelené čubrici
  • 150 g mraženého hrášku
  • ½ červené kapie
  • 4 cl medoviny
  • 1 dl vody

Postup přípravy:

1. Vepřovou plec si očistíme od mastného a nakrájíme na nudličky.

2. Cibuli nakrájíme nahrubo, rozpálíme pánev s trochou oleje a restujeme do barvy.

3. Po chvilce přidáme na plátky nakrájený česnek.

4. Až je česnek i cibule hotová, přidáme maso a opět restujeme dohněda.

5. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a čubricou.

6. Do pánve přidáme nahrubo pokrájenou baby mrkev.

7. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou kapii a mražený hrášek.

8. Až je všechna zelenina měkká, přilijeme do pánve medoviny a vodu. Necháme trochu vyvařit, aby nám vznikl sos.

9. Podáváme například s domácími hranolky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.