Vepřové špízy

Vepřové špízy

Milovníci masa snad nikdy nepohrdnou vepřovými špízy. Maso, slanina a zelenina střídavě na jehlách. Rovnou pečené spolu s brambory, do kterých stéká všechen vynikající výpek ze špízů. No kdo by odolal.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 600 g vepřové kýty
  • 150 g žampionů
  • 4 menší cibule
  • 1 červená paprika
  • 200 g slaniny
  • 1 kg brambor
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžička sádla

Postup přípravy:

1. Vepřovou kýtu si nakrájíme na kostky.

2. Z kečupu, česneku, soli a pepře si uděláme marinádu, do které maso naložíme minimálně na hodinku. Pokud stíháte, je nejlepší maso nechat marinovat přes noc.

3. Pokud máme menší žampiony, můžeme je nechat v celku. Pokud jsou větší, překrojíme je na menší kusy.

4. Červenou papriku nakrájíme na větší kostky, slaninu taky, cibuli na kolečka.

5. Brambory si omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka.

6. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

7. Plech si vymažeme sádlem a poklademe plátky brambor. Osolíme a opepříme.

8. Připravíme si jehly na špízy a střídavě na ně napichujeme maso, žampiony, cibuli, papriku a slaninu.

9. Jehly položíme na brambory, přikryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby přibližně na hodinu. Záleží ale na jak velké kusy jste suroviny nakrájeli.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.