Vepřová kýta na rajčatech z jednoho hrnce

Vepřová kýta na rajčatech z jednoho hrnce

Nechcete stát celé dopoledne u plotny? Je pro vás ideální jídlo, kdy občas promícháte a něco přidáte? Přesně takový je vepřová kýta na rajčatech z jednoho hrnce.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):

  • 1,2 kg vepřové kýty
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • plechovka loupaných rajčat
  • 125 g cherry rajčat
  • 120 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1,5 l masového vývaru
  • 450 g rýže
  • ½ hlávky kapusty
  • 6 sušených rajčat

Postup přípravy:

1. Maso si nakrájíme na kostky.

2. Ve větším kastrolu rozpálíme olivový olej, na kterém osolené a opepřené maso restujeme dohněda.

3. Až je maso hotové, vyndáme jej na stranu, přilijeme trochu olivového oleje a orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno.

4. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zasypeme mletou paprikou a necháme chvilku rozvonět.

5. Loupaná rajčata rozmačkáme a přidáme k cibulce, zalijeme polovinou vývaru. Přidáme i rajčatový protlak a pokrájená cherry rajčata.

6. Maso vsypeme zpět do kastrolu, vše promícháme a přivedeme k varu.

7. Poté stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme probublávat do změknutí masa. Bude to trvat přibližně 35 minut.

8. Rýži propláchneme a přidáme do hrnce spolu s druhou polovinou vývaru, nakrájenou kapustou a na kostky nakrájenými sušenými rajčaty.

9. Opět přiveďte k varu, následně stáhněte plamen a pozvolna vařte dokud není rýže hotová. Bude to trvat 15-20 minut podle druhu rýže, kterou jste použili.

10. Dochuťte solí a pepřem, případně mletou paprikou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.