Nechcete stát celé dopoledne u plotny? Je pro vás ideální jídlo, kdy občas promícháte a něco přidáte? Přesně takový je vepřová kýta na rajčatech z jednoho hrnce.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 60 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):
- 1,2 kg vepřové kýty
- 2 cibule
- olivový olej
- plechovka loupaných rajčat
- 125 g cherry rajčat
- 120 g rajčatového protlaku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 stroužky česneku
- 3 lžičky mleté sladké papriky
- 1,5 l masového vývaru
- 450 g rýže
- ½ hlávky kapusty
- 6 sušených rajčat
Postup přípravy:
1. Maso si nakrájíme na kostky.
2. Ve větším kastrolu rozpálíme olivový olej, na kterém osolené a opepřené maso restujeme dohněda.
3. Až je maso hotové, vyndáme jej na stranu, přilijeme trochu olivového oleje a orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno.
4. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zasypeme mletou paprikou a necháme chvilku rozvonět.
5. Loupaná rajčata rozmačkáme a přidáme k cibulce, zalijeme polovinou vývaru. Přidáme i rajčatový protlak a pokrájená cherry rajčata.
6. Maso vsypeme zpět do kastrolu, vše promícháme a přivedeme k varu.
7. Poté stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a necháme probublávat do změknutí masa. Bude to trvat přibližně 35 minut.
8. Rýži propláchneme a přidáme do hrnce spolu s druhou polovinou vývaru, nakrájenou kapustou a na kostky nakrájenými sušenými rajčaty.
9. Opět přiveďte k varu, následně stáhněte plamen a pozvolna vařte dokud není rýže hotová. Bude to trvat 15-20 minut podle druhu rýže, kterou jste použili.
10. Dochuťte solí a pepřem, případně mletou paprikou.