Vepřová kotleta na žampionech

Vepřová kotleta na žampionech

Máte rádi žampiony? Vepřová kotleta na žampionech je perfektním jídlem pro masožravce, kteří milují houby. Toto jídlo provoní celý dům a pochutnají si na něm všichni.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 45 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 750 g vepřové kotlety
  • 300 g žampionů
  • 2 cibule
  • hlavička česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej
  • bazalka

Postup přípravy:

1. Kotletu si nakrájíme na plátky, odkrojíme přebytečný tuk a maso naklepeme, osolíme.

2. Cibuli nakrájíme nahrubo a na rozpálené pánvi s trochou oleje restujeme. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony a na plátky nakrájený česnek.

3. Cibuli se žampiony vyndáme z pánve a dáme stranou.

4. Do stejné pánve přilijeme opět trochu oleje a osmahneme na něm maso.

5. Po pánve přidáme cibuli se žampiony a podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dochutíme promnutou bazalkou.

6. Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa.

7. Podáváme například s bramborami nakrájenými na měsíčky připravovanými v horkovzdušné troubě.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.