Máte rádi žampiony? Vepřová kotleta na žampionech je perfektním jídlem pro masožravce, kteří milují houby. Toto jídlo provoní celý dům a pochutnají si na něm všichni.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 45 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 750 g vepřové kotlety
- 300 g žampionů
- 2 cibule
- hlavička česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
- bazalka
Postup přípravy:
1. Kotletu si nakrájíme na plátky, odkrojíme přebytečný tuk a maso naklepeme, osolíme.
2. Cibuli nakrájíme nahrubo a na rozpálené pánvi s trochou oleje restujeme. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampiony a na plátky nakrájený česnek.
3. Cibuli se žampiony vyndáme z pánve a dáme stranou.
4. Do stejné pánve přilijeme opět trochu oleje a osmahneme na něm maso.
5. Po pánve přidáme cibuli se žampiony a podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dochutíme promnutou bazalkou.
6. Přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa.
7. Podáváme například s bramborami nakrájenými na měsíčky připravovanými v horkovzdušné troubě.