Karbanátky si jistě pamatujete z dětství. Když už se vám ty klasické masové omrzí, vyzkoušejte lahodné vegetariánské pečené karbanátky. Jednotlivé druhy zeleniny se skvěle doplňují a užijete si zejména netradiční strukturu těchto karbanátků.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 50 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 200 g vařené cizrny
- 1 cibule
- ½ papriky (červené nebo žluté)
- 1 hrst kapusty
- 2 mrkve
- 1 hrst hrášku
- 1 hrst ovesných vloček
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvé bazalky
- Pepř
- Sůl
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Cibuli, papriku, mrkev a kapustu nakrájíme nadrobno. Takto připravenou zeleninu začneme restovat v pánvi na troše olivového oleje. Jakmile zelenina zezlátne, nasypeme ji do mixéru.
2. Do mixéru přidáme uvařenou cizrnu a hrášek. Přidáme nadrobno nasekaný, nebo nastrouhaný česnek a ostatní koření.
3. Pomalu rozmixujeme, není nutné, aby bylo všechno rozmixované úplně do hladka. K těstu přidáme ovesné vločky, promícháme a můžeme začít tvarovat malé kuličky.
4. Tyto kuličky klademe na plech, který je pokrytý pečícím papírem.
5. Plech vložíme do trouby, která bude rozpálená 180 °C, a pečeme přibližně 35 minut.