Vegetariánské pečené karbanátky

Vegetariánské pečené karbanátky

Karbanátky si jistě pamatujete z dětství. Když už se vám ty klasické masové omrzí, vyzkoušejte lahodné vegetariánské pečené karbanátky. Jednotlivé druhy zeleniny se skvěle doplňují a užijete si zejména netradiční strukturu těchto karbanátků.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 50 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 200 g vařené cizrny
  • 1 cibule
  • ½ papriky (červené nebo žluté)
  • 1 hrst kapusty
  • 2 mrkve
  • 1 hrst hrášku
  • 1 hrst ovesných vloček
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • Pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Cibuli, papriku, mrkev a kapustu nakrájíme nadrobno. Takto připravenou zeleninu začneme restovat v pánvi na troše olivového oleje. Jakmile zelenina zezlátne, nasypeme ji do mixéru.

2. Do mixéru přidáme uvařenou cizrnu a hrášek. Přidáme nadrobno nasekaný, nebo nastrouhaný česnek a ostatní koření.

3. Pomalu rozmixujeme, není nutné, aby bylo všechno rozmixované úplně do hladka. K těstu přidáme ovesné vločky, promícháme a můžeme začít tvarovat malé kuličky.

4. Tyto kuličky klademe na plech, který je pokrytý pečícím papírem.

5. Plech vložíme do trouby, která bude rozpálená 180 °C, a pečeme přibližně 35 minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.