Vegetariánské plněné papriky a rajčata s pohankou

Vegetariánské plněné papriky a rajčata s pohankou

Stravujete se „bezmase“ nebo jen máte chuť na lehčí a zdravější oběd? Vyzkoušejte vegetariánské plněné papriky a rajčata s pohankou, které jsou napěchované výbornou směsí cibulky, kuskusu, rajčatové dužiny a lahodného hermelínu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 35 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 1 porci):

  • 2 papriky
  • 2 větší rajčata
  • ½ menší cibule
  • 1 šálek kuskusu
  • ½ hermelínu
  • Sůl
  • Sladká paprika
  • Olej
  • 40 g pohanky

Postup přípravy:

1. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme ho nabobtnat podle návodu na obalu.

2. Z paprik vyřízneme jádřinec, tak aby se daly dobře plnit.

3. Rajčata rozpůlíme a vydlabeme.

4. Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nabobtnalý kuskus, dříve vydlabanou dužinu z rajčat, trochu soli a červené papriky. Chviličku restujeme.

5. Do hotové směsi vmícháme nastrouhaný hermelín. Takto připravenou směsí naplníme papriky a rajčata.

6. Papriky a rajčata vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Kontrolujeme, kdy zelenina změkne, obvykle tak za 20 – 30 minut.

7. Jako přílohu podáváme pohanku, kterou vaříme v osolené vodě asi pět minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.