Stravujete se „bezmase“ nebo jen máte chuť na lehčí a zdravější oběd? Vyzkoušejte vegetariánské plněné papriky a rajčata s pohankou, které jsou napěchované výbornou směsí cibulky, kuskusu, rajčatové dužiny a lahodného hermelínu.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 35 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 1 porci):
- 2 papriky
- 2 větší rajčata
- ½ menší cibule
- 1 šálek kuskusu
- ½ hermelínu
- Sůl
- Sladká paprika
- Olej
- 40 g pohanky
Postup přípravy:
1. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme ho nabobtnat podle návodu na obalu.
2. Z paprik vyřízneme jádřinec, tak aby se daly dobře plnit.
3. Rajčata rozpůlíme a vydlabeme.
4. Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nabobtnalý kuskus, dříve vydlabanou dužinu z rajčat, trochu soli a červené papriky. Chviličku restujeme.
5. Do hotové směsi vmícháme nastrouhaný hermelín. Takto připravenou směsí naplníme papriky a rajčata.
6. Papriky a rajčata vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Kontrolujeme, kdy zelenina změkne, obvykle tak za 20 – 30 minut.
7. Jako přílohu podáváme pohanku, kterou vaříme v osolené vodě asi pět minut.