Vegetariánské květákové karbanátky

Vegetariánské květákové karbanátky

Hledáte zdravější a vegetariánskou variantu oblíbených karbanátků z mletého masa? Zkuste si doma připravit vegetariánské květákové karbanátky, které zachutnají celé rodině, a navíc jsou zdravé. Podávat je můžete s bramborem, rýží nebo jen samotné k svačince.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 květák
  • 2 vejce
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic mléka
  • Pažitka
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Květák rozmixujeme nebo nastrouháme a dáme do hluboké mísy. Přidáme k němu mouku, mléko, sůl, pepř, kousky pažitky a žloutky z vajec.

2. Bílky vyšleháme v pevný sníh a smícháme s karbanátkovou směsí.

3. Rukama tvarujeme karbanátky a poklademe je na plech na pečící papír. Plech vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a necháme péct do zlatova.

4. Karbanátky podáváme s vařenými brambory, rýží, nebo chlebem. Můžeme je použít i jako alternativu masu do burgeru.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.