Chystáte slavnostní večeři a přemítáte, jakým jídlem drahou polovičku ohromit? Vsaďte na báječný kus kvalitního masa. Zkuste připravit libový šťavnatý biftek s restovanou zeleninou, kterému nikdo neodolá.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 hovězí steaky po 250 gramech (podle toho, co máte rádi, zvolte svíčkovou, případně rib eye steak)
- 100 g másla
- 2 rajčata
- 2 papriky (žluté nebo červené)
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 červená cibule
- 1 hrst rukoly
- Rozmarýn
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
Postup přípravy:
1. Steaky opepříme, mírně posolíme a potřeme olivovým olejem. Položíme je na rozpálenou pánev, kde necháme steak z každé strany restovat asi 6-7 minut podle toho, jestli chcete mít maso uvnitř syrové nebo medium. Na steak položím kousky másla a necháme na nich máslo rozpustit. Potom steak odložíme a necháme ho odpočinout.
2. Opláchneme rajčata, papriku a všechnu další zeleninu. Poté ji očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pokapáme zeleninu olivovým olejem, popepříme, trochu osolíme a dochutíme rozmarýnem.
3. Vložíme zeleninu do pánve, ideálně té, kde se předtím restovalo maso, a necháme ji orestovat, dokud nezačne být křupavá.
4. Steak podáváme s restovanou zeleninou, přidat můžete také nějaký dip.