Šťavnatý hovězí biftek s restovanou zeleninou

Šťavnatý hovězí biftek s restovanou zeleninou

Chystáte slavnostní večeři a přemítáte, jakým jídlem drahou polovičku ohromit? Vsaďte na báječný kus kvalitního masa. Zkuste připravit libový šťavnatý biftek s restovanou zeleninou, kterému nikdo neodolá.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 hovězí steaky po 250 gramech (podle toho, co máte rádi, zvolte svíčkovou, případně rib eye steak)
  • 100 g másla
  • 2 rajčata
  • 2 papriky (žluté nebo červené)
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst rukoly
  • Rozmarýn
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Steaky opepříme, mírně posolíme a potřeme olivovým olejem. Položíme je na rozpálenou pánev, kde necháme steak z každé strany restovat asi 6-7 minut podle toho, jestli chcete mít maso uvnitř syrové nebo medium. Na steak položím kousky másla a necháme na nich máslo rozpustit. Potom steak odložíme a necháme ho odpočinout.

2. Opláchneme rajčata, papriku a všechnu další zeleninu. Poté ji očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pokapáme zeleninu olivovým olejem, popepříme, trochu osolíme a dochutíme rozmarýnem.

3. Vložíme zeleninu do pánve, ideálně té, kde se předtím restovalo maso, a necháme ji orestovat, dokud nezačne být křupavá.

4. Steak podáváme s restovanou zeleninou, přidat můžete také nějaký dip.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.