Hutné polévky patří mezi jedna z nejoblíbenějších jídel, která si můžete uvařit k rychlé večeři nebo obědu. A pokud se vám brokolicová, hrášková a klasická bramboračka omrzí, je načase zkusit něco méně tradičního. Výborná je například tato špenátová polévka s parmazánem, která bude chutnat i těm, kteří jinak špenát zarytě odmítají.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 cibule
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 1 balení mraženého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti nastrouhaného parmazánu
- Muškátový oříšek
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek také, případně ho nastrouháme. Do hrnce nakapeme trochu oleje a dáme cibulku s česnekem restovat. Jakmile začnou vonět a cibulka zezlátne, přidáme kostky mraženého špenátu a necháme je postupně rozpustit.
2. Zatímco se špenát rozmrazuje, občas ho promícháme. Dochutíme ho trochou pepře, muškátovým oříškem a podle chuti dosolíme.
3. Jakmile je špenát rozmrazený a ohřátý, můžeme zalít zeleninovým vývarem. Pokud nemáme po ruce vývar, můžeme použít pouze vodu a přidat zeleninový bujón.
4. Ve chvíli, kdy celá směs začne bublat, ji odstavíme. Tyčovým mixérem opatrně rozmixujeme veškerý špenát spolu a vodu.
5. Můžeme podávat, ideálně zasypeme hrstí nastrouhaného parmazánu.