Špenátová polévka s parmazánem

Špenátová polévka s parmazánem

Hutné polévky patří mezi jedna z nejoblíbenějších jídel, která si můžete uvařit k rychlé večeři nebo obědu. A pokud se vám brokolicová, hrášková a klasická bramboračka omrzí, je načase zkusit něco méně tradičního. Výborná je například tato špenátová polévka s parmazánem, která bude chutnat i těm, kteří jinak špenát zarytě odmítají.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 cibule
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 balení mraženého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti nastrouhaného parmazánu
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek také, případně ho nastrouháme. Do hrnce nakapeme trochu oleje a dáme cibulku s česnekem restovat. Jakmile začnou vonět a cibulka zezlátne, přidáme kostky mraženého špenátu a necháme je postupně rozpustit.

2. Zatímco se špenát rozmrazuje, občas ho promícháme. Dochutíme ho trochou pepře, muškátovým oříškem a podle chuti dosolíme.

3. Jakmile je špenát rozmrazený a ohřátý, můžeme zalít zeleninovým vývarem. Pokud nemáme po ruce vývar, můžeme použít pouze vodu a přidat zeleninový bujón.

4. Ve chvíli, kdy celá směs začne bublat, ji odstavíme. Tyčovým mixérem opatrně rozmixujeme veškerý špenát spolu a vodu.

5. Můžeme podávat, ideálně zasypeme hrstí nastrouhaného parmazánu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.