Španělská churros s horkou čokoládou

Španělská churros s horkou čokoládou

Ve Španělsku narazíte na churros skoro v každé kavárně. Říká se, že vás perfektně nastartují do nového dne, hodí se po odpolední siestě a fungují výborně i jako vyprošťovák po náročné noci. Zkuste si připravit domácí španělská churros s horkou čokoládou i vy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 150 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml vody
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • Olej
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Do většího hrnce vložte máslo, mléko, špetku soli a cukr. Začněte pomalu ohřívat a postupně míchejte těsto dohromady, jak se začne máslo rozpouštět.

2. Jakmile začne mléko probublávat, přisypávejte postupně mouku a odstavte. Propracujte těsto a postupně do něj zapracujte vejce.

3. V hrnci rozpalte olej.

4. Hotové těsto nalijte do zdobičky a za její pomoci tvarujte churros, které rovnou nechte vypadávat do oleje, kde se budou smažit. Churros smažte dozlatova, poté je vyndejte a osušte od přebytečného oleje.

5. Churros můžete podávat takto, případně je obalit v cukru nebo ve skořici.

6. Smetanu přiveďte k varu v rendlíku a ohřívejte, dokud nezačne bublat. Poté postupně vkládejte rozlámanou čokoládu, dokud se nerozpustí.

7. Churros podávejte spolu s horkou čokoládou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.