Ve Španělsku narazíte na churros skoro v každé kavárně. Říká se, že vás perfektně nastartují do nového dne, hodí se po odpolední siestě a fungují výborně i jako vyprošťovák po náročné noci. Zkuste si připravit domácí španělská churros s horkou čokoládou i vy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 150 g hladké mouky
- 60 g másla
- 1 lžička cukru
- 3 vejce
- 250 ml vody
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- Olej
- Sůl
Postup přípravy:
1. Do většího hrnce vložte máslo, mléko, špetku soli a cukr. Začněte pomalu ohřívat a postupně míchejte těsto dohromady, jak se začne máslo rozpouštět.
2. Jakmile začne mléko probublávat, přisypávejte postupně mouku a odstavte. Propracujte těsto a postupně do něj zapracujte vejce.
3. V hrnci rozpalte olej.
4. Hotové těsto nalijte do zdobičky a za její pomoci tvarujte churros, které rovnou nechte vypadávat do oleje, kde se budou smažit. Churros smažte dozlatova, poté je vyndejte a osušte od přebytečného oleje.
5. Churros můžete podávat takto, případně je obalit v cukru nebo ve skořici.
6. Smetanu přiveďte k varu v rendlíku a ohřívejte, dokud nezačne bublat. Poté postupně vkládejte rozlámanou čokoládu, dokud se nerozpustí.
7. Churros podávejte spolu s horkou čokoládou.