Špagety s restovanými krevetami na česneku

Špagety s restovanými krevetami na česneku

Špagety jsou oblíbeným jídlem děti i dospělých. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na chutný a jednoduchý recept na špagety s restovanými krevetami na česneku. Česnek a bylinky těstoviny krásně provoní a díky krevetám budou mít jedinečnou chuť, která vám dozajista připomene dovolenou u moře.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g sušených špaget
  • 10 tygřích krevet
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Chilli paprička
  • Parmazán na zasypání
  • Olivový olej
  • Hrst čerstvé bazalky
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Do vroucí osolené vody vložte špagety a nechte je vařit podle návodu na obalu, dokud nebude takzvaně al dente.

2. Na pánvi rozpalte trošku olivového oleje. Česnek nastrouhejte a vložte ho dá pánve, stejně jako nasekanou chilli papričku.

3. Restující se česnek a papričku zakápněte citrónovou šťávou a nechte ještě chvíli rozvonět.

4. Krevety opláchněte a vložte do pánve spolu s trochou nasekané bazalky. Na prudkém plameni restujte pár minut, přibližně 6 – 7.

5. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijte je, ale můžete v nich nechat trochu vody, ve které se vařily. I s touto vodou je poté přendejte na pánev a trochu promíchejte. Můžete odstavit.

6. Hotové špagety zakápneme trochou olivového oleje a posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.

7. Špagety podáváme zasypané trochou parmazánu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.