Špagety jsou oblíbeným jídlem děti i dospělých. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, vsaďte na chutný a jednoduchý recept na špagety s restovanými krevetami na česneku. Česnek a bylinky těstoviny krásně provoní a díky krevetám budou mít jedinečnou chuť, která vám dozajista připomene dovolenou u moře.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 150 g sušených špaget
- 10 tygřích krevet
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce citrónové šťávy
- Chilli paprička
- Parmazán na zasypání
- Olivový olej
- Hrst čerstvé bazalky
- Sůl
Postup přípravy:
1. Do vroucí osolené vody vložte špagety a nechte je vařit podle návodu na obalu, dokud nebude takzvaně al dente.
2. Na pánvi rozpalte trošku olivového oleje. Česnek nastrouhejte a vložte ho dá pánve, stejně jako nasekanou chilli papričku.
3. Restující se česnek a papričku zakápněte citrónovou šťávou a nechte ještě chvíli rozvonět.
4. Krevety opláchněte a vložte do pánve spolu s trochou nasekané bazalky. Na prudkém plameni restujte pár minut, přibližně 6 – 7.
5. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijte je, ale můžete v nich nechat trochu vody, ve které se vařily. I s touto vodou je poté přendejte na pánev a trochu promíchejte. Můžete odstavit.
6. Hotové špagety zakápneme trochou olivového oleje a posypeme nasekanou čerstvou bazalkou.
7. Špagety podáváme zasypané trochou parmazánu.