Špagety s omáčkou Arrabbiata

Špagety s omáčkou Arrabbiata

Pokud máte rádi pálivé jídlo a zároveň nepohrdnete dobrými těstovinami, je tento recept ideální pro vás. Špagety s omáčkou Arrabbiata jsou tradičním italským pokrmem, který vzniká z česneku, rajčat a chilli papriček, které se restují na olivovém oleji.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 500 g špaget
  • 500 g velkých rajčat
  • 150 ml bílého vína
  • 3 čerstvé chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic oleje
  • Parmazán
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Do vroucí osolené vody vložte špagety a nechte je vařit. Vyndejte je asi po deseti minutách, jakmile bude takzvaně al dente.

2. V hluboké pánvi rozpalte olivový olej a vložte do něj nakrájená rajčata. Stáhněte plamen a nechte je pod pokličkou dusit v oleji.

3. Do pánve vlijte bílé víno, přidejte najemno nasekané chilli papričky, nastrouhané stroužky česneku a dosolte, případně dopepřete.

4. Chvíli společně restujte. Jakmile je omáčka hotová, vložte do ní uvařené špagety a promíchejte.

5. Podávejte špagety posypané nastrouhaným parmazánem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.