Pokud máte rádi pálivé jídlo a zároveň nepohrdnete dobrými těstovinami, je tento recept ideální pro vás. Špagety s omáčkou Arrabbiata jsou tradičním italským pokrmem, který vzniká z česneku, rajčat a chilli papriček, které se restují na olivovém oleji.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 500 g špaget
- 500 g velkých rajčat
- 150 ml bílého vína
- 3 čerstvé chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- 6 lžic oleje
- Parmazán
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Do vroucí osolené vody vložte špagety a nechte je vařit. Vyndejte je asi po deseti minutách, jakmile bude takzvaně al dente.
2. V hluboké pánvi rozpalte olivový olej a vložte do něj nakrájená rajčata. Stáhněte plamen a nechte je pod pokličkou dusit v oleji.
3. Do pánve vlijte bílé víno, přidejte najemno nasekané chilli papričky, nastrouhané stroužky česneku a dosolte, případně dopepřete.
4. Chvíli společně restujte. Jakmile je omáčka hotová, vložte do ní uvařené špagety a promíchejte.
5. Podávejte špagety posypané nastrouhaným parmazánem.