Máte hezký kousek vepřové krkovičky a je vám líto ji krájet na plátky nebo kostky? Vcelku pečená krkovička na cibuli je výbornou variantou jak upéct šťavnaté maso a nemuset stát půl dne u plotny.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 20 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):
- 1 kg vepřové krkovičky
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- 5 lžic hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Cibuli nakrájíme na plátky a nasypeme do pekáče.
3. V misce smícháme hořčici, prolisovaný česnek, sůl a pepř a touto směsí potřeme omytou a osušenou krkovičku.
4. Maso dáme do pekáče na cibuli a podlijeme trochou vody.
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 2,5 hodiny, z toho posledních 15 minut pečeme odkryté.
6. Podáváme s například domácími hranolky.
Dekorace
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Bílo-hnědá světelná dekorace s vánočním motivem Solvalla – Markslöjd
Dekorace
Dekorace
Bytové doplňky
Bytové doplňky
Bytové doplňky
Dekorace