Vcelku pečená krkovička na cibuli

Vcelku pečená krkovička na cibuli

Máte hezký kousek vepřové krkovičky a je vám líto ji krájet na plátky nebo kostky? Vcelku pečená krkovička na cibuli je výbornou variantou jak upéct šťavnaté maso a nemuset stát půl dne u plotny.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 5 lžic hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 200 °C.

2. Cibuli nakrájíme na plátky a nasypeme do pekáče.

3. V misce smícháme hořčici, prolisovaný česnek, sůl a pepř a touto směsí potřeme omytou a osušenou krkovičku.

4. Maso dáme do pekáče na cibuli a podlijeme trochou vody.

5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 2,5 hodiny, z toho posledních 15 minut pečeme odkryté.

6. Podáváme s například domácími hranolky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.