Tvarohový koláč s medem a ovocem

Tvarohový koláč s medem a ovocem

Tvarohový koláč s medem a ovocem je oblíbená sladká pochoutka, která je velmi jednoduchá na přípravu. Tvaroh je vynikající mléčný výrobek smetanové chuti, který vám pomůže zlepšit pleť (vnější i vnitřní užití), zhubnout (odtučněný tvaroh) a také zlepšit zdraví. Tvaroh obsahuje spoustu vitamínů, vápníku, 100% stravitelnou bílkovinu a pomůže lepší funkci střev.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 500 gramů nízkotučného tvarohu
  • 100 gramů bílého jogurtu
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • 3 vejce
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 170 – 200 gramů mraženého ovoce
  • Vanilkový cukr (nebo aroma)
  • Třtinový nebo klasický cukr
  • 5 – 15 gramů kakaa
  • Med

Postup přípravy:

1. Nejdříve je nutné smíchat tvaroh, jogurt, vanilkový pudink v prášku, vanilkový cukr (popř. aroma), kakao a prášek do pečiva a důkladně promíchat (vyšlehat).

2. Podle chuti dochucujeme cukrem. Takto připravenou směs vložíme do dortové formy.

3. Celou směs můžeme posypat ovocem (na obrázku mám recept bez ovoce).

4. Koláč pečeme nejdříve 20 minut na 170 stupňů, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a dopékáme dalších 30 minut.

5. Na hotový koláč „rozetřeme“ tenkou vrstvičku medu.

TIP 1: Je možné použít i čerstvé ovoce.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.