Tvarohovo-sýrové knedlíky (noky)

Tvarohovo-sýrové knedlíky (noky)

Tvarohové knedlíky patří mezi velmi oblíbené jídlo v České republice. Na následujících řádcích, vám představím velmi jednoduchý recept na výborné a levné tvarohovo-sýrové knedlíky (noky), které si můžete dát jako přílohu k různým omáčkám, salátům, masu nebo špenátu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 350 gramů najemno nastrouhaného sýru
  • 250 gramů mouky (celozrnné hladké nebo klasické hladké)
  • 350 gramů tvarohu
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Muškátový květ nebo oříšek na ovonění (ale není nutný)
  • Panák citronové šťávy

Postup přípravy:

1. Nejdříve musíme dostat z tvarohu všechnu vodu.

2. Poté si nastrouháme nejvíc najemno sýr.

3. Jakmile budeme mít tyto 2 věci hotové, nachystáme si velkou mísu, kde všechny suroviny smícháme dohromady a důkladně prohněteme.

4. Jak budeme mít těsto, můžeme tvarovat knedlíky (noky).

5. Dále si nachystáme hrnec s mírně vroucí vodou a knedlíky (noky) do něj na 10 – 15 minut dáme povařit. Knedlíky (noky) budou hotové, když vyplavou na hladinu.

6. Nejraději mám tyto knedlíky (noky) se špenátem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.