Tvarohové knedlíky patří mezi velmi oblíbené jídlo v České republice. Na následujících řádcích, vám představím velmi jednoduchý recept na výborné a levné tvarohovo-sýrové knedlíky (noky), které si můžete dát jako přílohu k různým omáčkám, salátům, masu nebo špenátu.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 350 gramů najemno nastrouhaného sýru
- 250 gramů mouky (celozrnné hladké nebo klasické hladké)
- 350 gramů tvarohu
- 2 vejce
- Sůl
- Muškátový květ nebo oříšek na ovonění (ale není nutný)
- Panák citronové šťávy
Postup přípravy:
1. Nejdříve musíme dostat z tvarohu všechnu vodu.
2. Poté si nastrouháme nejvíc najemno sýr.
3. Jakmile budeme mít tyto 2 věci hotové, nachystáme si velkou mísu, kde všechny suroviny smícháme dohromady a důkladně prohněteme.
4. Jak budeme mít těsto, můžeme tvarovat knedlíky (noky).
5. Dále si nachystáme hrnec s mírně vroucí vodou a knedlíky (noky) do něj na 10 – 15 minut dáme povařit. Knedlíky (noky) budou hotové, když vyplavou na hladinu.
6. Nejraději mám tyto knedlíky (noky) se špenátem.