Smažený losos na olivovém oleji se zeleninovým salátem

Smažený losos na olivovém oleji se zeleninovým salátem

Losos se poslední dobou dostává mezi nejoblíbenější ryby v našem jídelníčku. Může za to především velmi dobré dietní maso a žádné kosti. Dalším důvodem je jeho snižující se cena, která je občas na stejné úrovni jako u akčního candáta. Dnes vám představím výborný recept na lehkého smaženého lososa se zeleninovým salátem.

Níže si přečtěte, jak toto hlavní fitness jídlo připravit. Je to poměrně jednoduché.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 steaky z lososa
  • 2 citrony (popř. citron a limetku)
  • Olivový olej
  • Hlávkový salát
  • 4 – 6 rajčat
  • 1 střední salátová okurka
  • Sůl, pepř, drcený kmín
  • Česnek (někdo na lososa česnek používá, někdo ne)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nachystáme lososa. Vytáhneme si 4 steaky lososa a z horní strany jej lehce, osolíme, posypeme drceným kmínem a pokapeme citronem.

2. Lososa necháme, aby koření a citron vstřebal a zatím si nachystáme salát. Lososa nechávám s kůží.

3. Dále si připravíme salát. Nejdříve si nachystáme velkou mísu, do které si natrháme omytý hlávkový salát, nakrájíme rajčata (na měsíčky) a okurek na kolečka. Vše zakapeme trochou olivového oleje a citronu. Nakonec lehce opepříme a osolíme a lehce zamícháme. Nechceme, aby se nám rajčata „rozbila“.

4. A můžeme smažit. Nechystáme si pánev, kterou pokapeme olivovým olejem (popř. smažíme na másle) a necháme ji rozpálit. Poté můžeme přidat lososa. Nejdříve smažíme lososa kůží dolů asi 4 minuty, protože se lépe „zatáhne“ a bude mít šťavnatější maso. Po čtyřech minutách jej otočíme a smažíme druhou stranu asi 3 minuty.

5. Losos se zeleninou je rychlé jídlo, které zvládneme během 20 minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.