Avokádové guacamole s opečenou bagetkou

Avokádové guacamole s opečenou bagetkou

Od doby co můžeme avokádo zakoupit téměř v každém supermarketu, se začíná těšit velké oblibě jak u profesionálních kuchařů, tak u veřejnosti. Avokádo má příjemnou voňavou chuť, a proto je výborné například do pomazánek. Dnes vám představím jednoduchý recept na avokádové guacamole, které je parádní na lehce osmažené bagetce.

Pojďme se na tento dietní recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 zralá avokáda
  • Citronovou šťávu
  • 2 – 3 rajčata (tvrdší, nesmí být přezrálá)
  • Česnek
  • Menší cibule
  • Sůl, Pepř

Postup přípravy:

1. Nejdříve si vydlabeme avokádo a dáme jej do misky.

2. V misce jej vidličkou rozmačkáme na kašičku. Poté si na malé kostičky nakrájíme rajčátka a dále nadrobno cibulku.

3. Kvůli barvě dávám červenou cibulku. Vše dáme do misky k avokádu a dochutíme trochou citronové šťávy, prolisovaným (utřeným) česnekem a špetkou soli.

4. Osobně dávám do avokádového guacamole na ovonění i špetičku čerstvě namletého pepře. Zamícháme a můžeme podávat.

5. Podáváme například na lehce osmažené bagetce na kapce olivového oleje.

TIP 1: Do avokádového guacamole můžeme dát i trochu petrželky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.