Domácí tavený sýr za pár minut

Domácí tavený sýr za pár minut

Tavené sýry jsou oblíbenou pochoutkou namazanou na chleba, rohlíky, bulky a bagety. V další ze sérii receptů Ládi Hrušky, vám představím recept na výborný domácí tavený sýr („taveňák“), který bude zcela bez chemie. Jeho příprava zabere pár minut a navíc minimálně 4x ušetříte. Navíc si jej budete moci dochutit přesně podle sebe.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Vanička tvarohu
  • Lžička jedlé sody
  • Malý kousek másla (asi centimetrový plátek)
  • Dle chuti (bylinky, česnek, šunku, nivu, papriku apod.)
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Nejdříve si vyklopíme do misky tvaroh. Rozmačkáme jej vidličkou a poté lehce osolíme.

2. Dále přidáme kávovou lžičku jedlé sody a důkladně promícháme.

3. Po promíchání necháme asi 15 – 20 minut uležet.

4. Po uležení si rozpustíme plátek másla a důkladně jej zamícháme do tvarohu. Poté můžeme přidat dle chuti například kuřecí šunku. Nejraději mám „taveňák“ se šunkou nakrájenou na mini kostičky.

5. Jakmile zamícháme do tvarohu máslo a šunku, necháme „taveňák“ vychladit a uležet v lednici.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.