Turecký kebab s jogurtovou omáčkou

Turecký kebab s jogurtovou omáčkou

Turecký kebab s jogurtovou omáčkou je skvělé jídlo, na kterém si pochutnáte i další den za studena. Připravte si ho k obědu do práce nebo ho dejte dětem s sebou jako svačinu na výlet. Příprava je složitější, ale určitě se vyplatí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 1 hodina 20 minut (+ 4-5 hodin marinování masa)

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 500 g kuřecích řízků
  • 400 ml bílého jogurtu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Lžička červené papriky
  • Lžička pepře
  • 2 lžičky oregana
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Smícháme 200 ml bílého jogurtu, 3 nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibuli, lžičku červené papriky, pepře, oregano a trochu soli. Zalejeme olivovým olejem.

2. Do této marinády naložíme omyté a okrájené maso a necháme v lednici marinovat okolo 4 – 5 hodin.

3. Vytvoříme jogurtovou omáčkou smícháním zbylých 200 ml bílého jogurtu, trochy olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Na závěr přidáme nasekaný poslední stroužek česneku.

4. Namarinované maso nabodejte na špejle a vložte je i se špejlí do pekáčku tak, aby špejle držela za okraje pekáčku. Takto dejte maso péct do trouby na 200° C. Pečte maso dozlatova, přibližně hodinu.

5. Jakmile je maso upečené, vyjměte ho z pekáčku a odkrajujte kousky masa seshora dolů. Tak máte hotový perfektní kebab.

6. Podávejte s jogurtovou omáčkou na talíři, v pita chlebu nebo tortille. Kebab a omáčku můžete doplnit o čerstvou zeleninu nebo hummus.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.