Tuňákové steaky se směsí italské zeleniny

Tuňákové steaky se směsí italské zeleniny

Tuňáka určitě všichni známe jako oblíbenou konzervu, která se přidává do těstovin, salátů i sendvičů. Ochutnali jste už ale někdy steaky z tuňáka? Budete překvapeni, jak jedinečné maso tato lahodná ryba má a že si na ní můžete pochutnat i jiným způsobem. Zkuste si doma připravit tuňákové steaky se směsí italské zeleniny.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 2 steaky z tuňáka
  • 1 cibule
  • 2 cukety
  • 100 g žampionů
  • několik uvařených růžiček brokolice
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 sklenička černých oliv
  • 2 lžíce másla
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Rozmarýn

Postup přípravy:

1. Tuňákové steaky opláchneme, posolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Navrch každého položíme jednu lžíci másla a zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby rozpálené na 180° C. Necháme péct přibližně 10 – 15 minut.

2. Zeleninu omyjeme a oškrábeme. Cibulku nakrájíme nadrobno, cuketu na kolečka, žampiony na plátky a papriku a rajčata na kousky. Na závěr nakrájíme na plátky černé olivy.

3. V pánvi osmahneme cibuli na troše olivového oleje a jakmile cibule zezlátne, přidáme ostatní zeleninu, zalijeme trochou vroucí vody a necháme pod pokličkou dusit. Zeleninu dusíme přibližně 15 minut, poté dosolíme, opepříme a ochutíme rozmarýnem. Jakmile zmizí většina vody, je zelenina hotová.

4. Tuňáka podáváme se zeleninou a můžeme přidat i další přílohu jako například pečené brambory nebo basmati rýží.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.