Treska v cibulovo smetanové omáčce s brambory

Treska v cibulovo smetanové omáčce s bramborem

Hledáte chutný způsob, jak připravit rybu, tak aby chutnala celé rodině? V následujícím receptu je popsána příprava tresky v cibulovo smetanové omáčce s brambory, která je výborným nápadem na nedělní oběd nebo chutnou večeři.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 8 větších brambor
  • 2 filé z tresky
  • 1 větší cibule
  • 50 ml smetany
  • 6 lžící másla
  • 2 lžíce mouky
  • Tymián
  • Olej
  • Kmín
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Do vroucí vody dáme oloupané a na čtvrtiny nakrájené brambory. Do vody přidáme sůl a kmín.

2. Cibuli nakrájíme na kousky a s máslech a trochou oleje dáme cibuli smažit. Necháme ji restovat, dokud cibulka nezezlátne.

3. Na pánev položíme dvě filé z tresky, posolíme je a přidáme na ně tymián a trochu másla.

4. Smažíme filé asi 6 minut z každé strany a poté zalijeme cibule s máslem a olejem 50 ml smetany.

5. Filé podáváme s cibulovou omáčkou a vařenými brambory.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.