Těstoviny se zeleninou a fazolemi

Těstoviny se zeleninou a fazolemi

Jednoduchý a chutný recept na těstoviny, to jsou těstoviny se zeleninou a fazolemi. Budou chutnat všem milovníkům vegetariánské stravy, a navíc je budete mít připravené raz dva. Recept můžete v případě zájmu obměnit přidáním bílých fazolí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 250 g delších těstovin (například špagety, makarony nebo tagliatelle)
  • 1 konzerva tmavých fazolí v tomatě
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červené nebo žluté)
  • 2 rajčata
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Bazalka
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Dejte těstoviny vařit do osolené vroucí vody podle návodu na jejich obalu. Jakmile jsou uvařené, slijte je a promíchejte s trochou olivového oleje, aby se neslepily.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Papriky a rajčata můžete krájet na větší kousky, ideálně na kostičky. Česnek nastrouhejte na struhadle.

3. Dejte v pánvi restovat cibuli a česnek na troše oleje, dokud cibulka nezezlátne a nezačne vonět.

4. K cibuli a česneku přidáme nakrájenou papriku a chvilku společně restujeme. Poté zalijeme zeleninu trochou rajčatového protlaku, přidáme nakrájená rajčata a konzervu fazolí. Vše promícháme a po přikrytí pokličkou necháme chvilku dusit.

5. Jakmile je omáčka hotová, dochutíme ji bazalkou, solí a pepřem. Poté do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.

6. Můžeme podávat s lístky čerstvé bazalky nebo zasypané italským sýrem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.