Zelené fazolky, nakládané cuketky, cherry rajčátka, paprika a artyčoky spolu s těstovinami tvoří vyvážený a chutný oběd, na kterém si pochutnáte v práci i po sportovním dopoledni. Uvařte si doma těstovinový salát ze zelených fazolek a dozajista nebudete litovat.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut + 4 – 5 hodin na naložení cuketek
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 400 g celozrnných těstovin (vyberte jakýkoliv druh máte rádi, nevhodné jsou dlouhé těstoviny jako například špagety nebo tagliatelle)
- 1 balíček mražených zelených fazolek
- 250 g cherry rajčátek
- 2 papriky (červené nebo žluté)
- 1 sklenice artyčoků
- 2 menší cukety
- 300 ml bílého vinného octa
- 100 g cukru krupice
- 1 lžička pepře
- 1 lžička chilli
- 1 cibule
- sůl
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Jako první si naložíme cuketky. Cukety nakrájíme na drobné plátky nebo na kolečka. Zalijeme je vinným octem, přidáme cukr, pepř, chilli a na drobno nakrájenou cibuli. Poté výrazně posolíme a necháte cuketky v nálevu ležet několik hodin, záleží na tom, jak silnou chceme chuť.
2. Pokračujeme tím, že si dáme vařit těstoviny do vroucí vody. Vaříme je, dokud nejsou hotové al dente, poté je slijeme, promísíme s olivovým olejem a necháme vychladnout.
3. Mezitím přivedeme osolenou vodu k varu a vyklopíme do ní všechny zelené fazolky. Počkáme, než se voda začne znovu vařit a ihned fazolky odstavíme, slijeme a necháme vychladnout.
4. Nakrájíme na proužky papriku a na poloviny cherry rajčátka.
5. Smícháme těstoviny, s cuketkami a trochou nálevu, fazolkami, paprikou a rajčátky. Přidáme trochu artyčoků. Můžeme dochutit olivovým olej a jdeme podávat.