Pokud rádi děláte domácí těstoviny, ty nejjednodušší na domácí přípravu jsou tagliatelle. Dají se připravovat s nespočtem omáček, ve vegetariánských verzích, ale i s masem. Pokud chcete vsadit na zdravou variantu, doporučujeme tagliatelle se špenátem a lososem, na kterých si pochutnáte, a navíc uděláte něco i pro své těle.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 filet z lososa
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- Rozmarýn
- Pepř
- Sůl
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Do mísy nasypejte mouku a udělejte v ní důlek, do kterého rozklepněte vajíčka. Postupně smíchejte mouku s vajíčky, dokud se nevytvoří hladké těsto. Pokud je to potřeba, můžeme do těsta přidat i trochu vody.
2. Těsto rozválíme na tenký vál a začneme z něj pomocí nože ukrajovat tagliatelle, dokud takto nezpracujeme celé těsto.
3. Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a necháme je vařit přibližně 10 – 15 minut, dokud nejsou takzvaně na zkus.
4. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli a nastrouháme česnek. V hluboké pánvi na troše olivového oleje orestujeme cibulku a přidáme k ní na kousky nakrájeného lososa promíseného s máslem. Takto restujeme, dokud losos není hotový.
5. Poté přidáme do pánve špenát, lehce ho orestujeme, dokud neztmavne. Odstavíme a přidáme smetanu, kterou promísíme se špenátem a lososem.
6. Směs dochutíme rozmarýnem a pepřem, přidáme nastrouhaný česnek.
7. Hotové tagliatelle promísíme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Poté je přidáme do pánve ke směsi a lehce promícháme.
8. Těstoviny podáváme samotné nebo zasypané parmazánem.