Tagliatelle se špenátem a lososem

Tagliatelle se špenátem a lososem

Pokud rádi děláte domácí těstoviny, ty nejjednodušší na domácí přípravu jsou tagliatelle. Dají se připravovat s nespočtem omáček, ve vegetariánských verzích, ale i s masem. Pokud chcete vsadit na zdravou variantu, doporučujeme tagliatelle se špenátem a lososem, na kterých si pochutnáte, a navíc uděláte něco i pro své těle.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 filet z lososa
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • Rozmarýn
  • Pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Do mísy nasypejte mouku a udělejte v ní důlek, do kterého rozklepněte vajíčka. Postupně smíchejte mouku s vajíčky, dokud se nevytvoří hladké těsto. Pokud je to potřeba, můžeme do těsta přidat i trochu vody.

2. Těsto rozválíme na tenký vál a začneme z něj pomocí nože ukrajovat tagliatelle, dokud takto nezpracujeme celé těsto.

3. Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a necháme je vařit přibližně 10 – 15 minut, dokud nejsou takzvaně na zkus.

4. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli a nastrouháme česnek. V hluboké pánvi na troše olivového oleje orestujeme cibulku a přidáme k ní na kousky nakrájeného lososa promíseného s máslem. Takto restujeme, dokud losos není hotový.

5. Poté přidáme do pánve špenát, lehce ho orestujeme, dokud neztmavne. Odstavíme a přidáme smetanu, kterou promísíme se špenátem a lososem.

6. Směs dochutíme rozmarýnem a pepřem, přidáme nastrouhaný česnek.

7. Hotové tagliatelle promísíme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Poté je přidáme do pánve ke směsi a lehce promícháme.

8. Těstoviny podáváme samotné nebo zasypané parmazánem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.