Máte-li chuť vyzkoušet něco méně tradičního, zkuste si doma připravit špenátový salát s grilovaným krůtím masem. Krůta bude mít naprosto jedinečnou chuť díky granátové marinádě a bude tak skvěle ladit se špenátovými listy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut + 4 hodiny na marinování
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 1 balení baby špenátu
- Semínka z granátového jablka (přibližně z ¼)
- 250 g krůtího masa
- 1 lžíce melasy z granátových jablek
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička chilli
- Citronová šťáva
- Sůl
Postup přípravy:
1. Půl dne předem si připravíme granátovou marinádu na maso. Smícháme jednu lžíci melasy z granátových jablek, dvě lžíce olivového oleje, lžičku chilli a lžičku soli.
2. Krutí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, tak aby se nám hodily do salátu.
3. Maso vložíme do marinády, důkladně prohněteme a necháme v lednici marinovat asi 4 hodiny. Čím déle tam bude, tím bude chuť výraznější, ale také kyselejší a štiplavější, což ne každému bude vyhovovat.
4. Jakmile je maso namarinované, rozpálíme gril, případně grilovací plotnu, a necháme kousky masa grilovat asi 8 minut. Občas maso promícháme a před vyndáním z grilu na kousku masa zkontrolujeme, že již není uvnitř syrové.
5. Omyjeme čerstvý baby špenát a nandáme ho do mísy. Zakapeme citronovou šťávou a posypeme semínky z granátového jablka.
6. Na závěr salát poklademe kousky grilovaného krůtího masa. Salát je výborný spolu s opečenou bagetkou nebo grilovanými brambory.