Tagliatelle all´uovo se sýrovou omáčkou

Tagliatelle all´uovo se sýrovou omáčkou

Uvařit domácí těstoviny je jednoduché, a přitom naprosto báječné. Vyzkoušejte domácí vaječné tagliatelle all´uovo se sýrovou omáčkou, na které se budou sbíhat sliny celé rodině. Stejné tagliatelle navíc můžete vyzkoušet s mnoha jinými druhy omáček.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 250 ml smetany na vaření
  • 250 g tvrdého sýra (gouda nebo eidam)
  • 1 balíček anglické slaniny
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Do mouky v míse rozklepneme vejce a nalijeme olej. Postupně ze středu začínáme míchat, dokud celé těsto nezpracujeme. Na závěr do těsta přidáme sůl a důkladně prohněteme.

2. Jakmile je těsto hotové, necháme ho chvíli odležet. Poté ho rozválíme na válu a krájíme asi 1 cm široké proužky.

3. Takto nakrájené tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody asi na 10 minut, dokud nejsou uvařené al dente.

4. Mezitím, co se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu nadrobno a dáme ji na pánev vyškvařit. Jakmile je hotová, přendáme ji do misky a v pánvi od slaniny rozehřejeme smetanu.

5. Jakmile smetana začne bublat, začneme postupně přidávat nastrouhaný sýr a rychle mícháme, aby se sýr nesrazil. Když se všechen sýr rozpustí, odstavíme a trochu dopepříme.

6. Podáváme tagliatelle zalité sýrovou omáčkou s trochou slaniny na vrchu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.