Hustá chlebová polévka

Hustá chlebová polévka

Polévka, která vás zasytí i bez hlavního chodu? Přesně to je hustá chlebová polévka. Základ z kořenové zeleniny doplněný chlebem, vejci a smetanou. Kdo má rád husté vydatné polévky této chlebové určitě neodolá.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 45 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • ¼ celeru
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3 krajíce chleba
  • 2 bobkové listy
  • 2 čajové lžičky lahůdkového droždí
  • 1 kostka bujonu
  • 5 stroužků česneku
  • kelímek smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • sůl

Postup přípravy:

1. Celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

2. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme zeleninu.

3. Chléb si nakrájíme na menší kostičky a vhodíme do hrnce k zelenině.

4. Přidáme lahůdkové droždí, bobkové listy a podlijeme vodou. Vhodíme kostku bujonu a necháme vařit přibližně 30 minut.

5. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.

6. Do hrnce vlijeme kelímek smetany ke šlehání a necháme chvíli provařit.

7. V misce si rozkvedláme vejce a vlijeme je také do hrnce, rychle promícháme, aby se vajíčka nesrazila do jednoho kusu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.