Polévka, která vás zasytí i bez hlavního chodu? Přesně to je hustá chlebová polévka. Základ z kořenové zeleniny doplněný chlebem, vejci a smetanou. Kdo má rád husté vydatné polévky této chlebové určitě neodolá.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 45 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- ¼ celeru
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 krajíce chleba
- 2 bobkové listy
- 2 čajové lžičky lahůdkového droždí
- 1 kostka bujonu
- 5 stroužků česneku
- kelímek smetany ke šlehání
- 4 vejce
- sůl
Postup přípravy:
1. Celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
2. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme zeleninu.
3. Chléb si nakrájíme na menší kostičky a vhodíme do hrnce k zelenině.
4. Přidáme lahůdkové droždí, bobkové listy a podlijeme vodou. Vhodíme kostku bujonu a necháme vařit přibližně 30 minut.
5. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
6. Do hrnce vlijeme kelímek smetany ke šlehání a necháme chvíli provařit.
7. V misce si rozkvedláme vejce a vlijeme je také do hrnce, rychle promícháme, aby se vajíčka nesrazila do jednoho kusu.