Steak z telecí pečeně s pečeným chřestem a další zeleninou

Steak z telecí pečeně s pečeným chřestem a další zeleninou

Kromě toho, že je telecí maso velmi chutné, je také i zdravé. Pokud se tedy díváte po receptu obsahujícím maso, který si můžete bez výčitek dopřát, vyzkoušejte steak z telecí pečeně s restovaným chřestem a další zeleninou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut + minimálně 1 hodina na marinování

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • Asi 400 g telecí pečeně
  • 400 g zeleného chřestu
  • 350 g cherry rajčat
  • 100 g olivového oleje
  • 50 ml bílého vína
  • Tři lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • Oregano
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Nakrájíme nadrobno tři stroužky česneku, dáme je do misky spolu s 50 g olivového oleje, organem, trochou soli a pepřem. Omytá cherry rajčátka a zelený chřest vložíme do misky necháme asi hodinu marinovat.

2. Telecí pečeni posolíme a popepříme a vložíme do pekáčku spolu se zbytkem olivového oleje, bílým vínem a máslem. Vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme přibližně hodinu a půl, dokud není maso hotové.

3. Jakmile vyndáme maso, rozložíme na plech namarinovaný chřest a rajčata a dáme je do trouby péct na 180 °C přibližně na 20 minut.

4. Telecí pečení nakrájíme na tenké plátky, zalijeme výpekem a podáváme spolu s pečenou zeleninou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.