Středomořský salát s kuřecím masem

Středomořský salát s kuřecím masem

Máte chuť na lehkou večeři, která v sobě snoubí potřebné živiny, ale zároveň se po ní nebudete cítit těžce? Vyzkoušejte lahodný středomořský salát s kuřecím masem inspirovaný saláty, na kterých si často můžete pochutnat na dovolených v Itálii nebo Řecku.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 min + 7 hodin na marinování masa

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 500 g kuřecích prsou
  • 5 lžic olivového oleje
  • Čerstvé lístky bazalky
  • Rozmarýn
  • Tři stroužky česneku
  • Sůl pepř
  • 400 g cherry rajčat
  • Malý sáček černých oliv
  • 4 hrsti rukoly
  • Hrst vlašských ořechů
  • 3 ks červené papriky

Postup přípravy:

1. Do mísy dáme 5 lžic olivového oleje, tři oloupané stroužky česneku, několik čerstvých lístků bazalky, trochu rozmarýnu, špetku soli a pepře.

2. Omyjeme kuřecí a maso a nakrájíme ho na menší kousky. Ty poté vložíme do marinády, kde je necháme přes noc (6 – 8 hodin) marinovat.

3. Druhý den vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem plech, rozmístíme na něj kuřecí kousky a na nudličky nakrájené červené papriky. Necháme péct asi 20 – 30 minut, dokud nebude maso hotové.

4. Rozpůlíme cherry rajčata, umyjeme rukolu a rozdrtíme hrst vlašských ořechů.

5. Smícháme salát z rajčat, rukoly, oliv a ořechů, navrch poklademe kousky masa a pečené papriky.

6. Podáváme jako hlavní chod. Pokud chceme, můžeme přidat pečivo.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.