Smetanová dýňová polévka

Smetanová dýňová polévka

Je dýňová sezóna a snažíte se zpracovat vaši úrodu ze zahrádky? Smetanová dýňová polévka je skvělou klasikou, která nezklame.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 400 g máslové dýně nebo dýně hokaidó
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml vody
  • 1 l masového vývaru
  • 125 ml smetany na vaření
  • sůl
  • cayennský pepř
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy:

1. Dýni zbavíme jader, očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

2. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli.

3. Přidáme kostičky dýně a zalijeme vodou i vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut pomalu vařit.

4. Polévku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem.

5. Přidáme smetanu na vaření, dochutíme solí a trochou cayennského pepře.

6. Potom ještě jednou přivedeme k varu.

7. Do každé porce dáme při servírování 1 polévkovou lžíci zakysané smetany.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.