Pomazánka z vařeného kuřecího masa

Pomazánka z vařeného kuřecího masa

Vždy jednou za čas uvařím opravdu velký hrnec kuřecího vývaru. Vývar dám do mrazáku a používám ho při dalším vaření. Co ale s tím vším masem? Pomazánka z vařeného kuřecího masa je výborný způsob jak maso spotřebovat a ještě si parádně pochutnáte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 600 g obraného kuřecího masa z vývaru
  • 6 lžic hořčice
  • 3 cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kousek másla
  • 150 g taveného sýra
  • 100 zakysané smetany

Postup přípravy:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle osmahneme dohněda. Necháme vychladnout.

2. Obrané maso z vývaru si rozdělíme na několik částí (podle toho jaký typ mixéru používáme). Postupně dáváme do mixéru, musíme ale vždy přidat i hořčici, aby sušší vařené maso nezavařilo motor mixéru.

3. Jakmile máme všechno maso rozmixované, smícháme ho s taveným sýrem, zakysanou smetanou a osmaženou cibulkou i s rozpuštěným máslem, na kterém se cibulka smažila. Osolíme a opepříme.

4. Podáváme s čerstvým pečivem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.