Vždy jednou za čas uvařím opravdu velký hrnec kuřecího vývaru. Vývar dám do mrazáku a používám ho při dalším vaření. Co ale s tím vším masem? Pomazánka z vařeného kuřecího masa je výborný způsob jak maso spotřebovat a ještě si parádně pochutnáte.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 600 g obraného kuřecího masa z vývaru
- 6 lžic hořčice
- 3 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kousek másla
- 150 g taveného sýra
- 100 zakysané smetany
Postup přípravy:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle osmahneme dohněda. Necháme vychladnout.
2. Obrané maso z vývaru si rozdělíme na několik částí (podle toho jaký typ mixéru používáme). Postupně dáváme do mixéru, musíme ale vždy přidat i hořčici, aby sušší vařené maso nezavařilo motor mixéru.
3. Jakmile máme všechno maso rozmixované, smícháme ho s taveným sýrem, zakysanou smetanou a osmaženou cibulkou i s rozpuštěným máslem, na kterém se cibulka smažila. Osolíme a opepříme.
4. Podáváme s čerstvým pečivem.