Vaříte větší množství kuřecího vývaru a nevíte co potom udělat z obraného masa? Pomazánka z vařeného kuřecího masa je skvělou volbou jak maso z vývaru zužitkovat, navíc velmi chutnou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 500 g obraného kuřecího masa z vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 cibule
- 6 lžic hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 125 g pomazánkového másla
- 100 g taveného sýra
Postup přípravy:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Necháme vychladnout.
2. Maso nakrájíme na malé kousky, aby se následně nedusil mixér.
3. Z pokrájeného masa odebereme část a dáme do mixéru, přidáme část hořčice a vychladlé cibule a rozmixujeme. Toto opakujeme až do vypotřebování všeho masa, cibule i hořčice.
4. Rozmixovanou hmotu dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme pomazánkové máslo a tavený sýr.
5. Důkladně promícháme, případně přidáme ještě další hořčici.