Rychlá pomazánka z vařeného kuřecího masa

Rychlá pomazánka z vařeného kuřecího masa

Vaříte větší množství kuřecího vývaru a nevíte co potom udělat z obraného masa? Pomazánka z vařeného kuřecího masa je skvělou volbou jak maso z vývaru zužitkovat, navíc velmi chutnou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 500 g obraného kuřecího masa z vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 6 lžic hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 125 g pomazánkového másla
  • 100 g taveného sýra

Postup přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme dozlatova cibulku. Necháme vychladnout.

2. Maso nakrájíme na malé kousky, aby se následně nedusil mixér.

3. Z pokrájeného masa odebereme část a dáme do mixéru, přidáme část hořčice a vychladlé cibule a rozmixujeme. Toto opakujeme až do vypotřebování všeho masa, cibule i hořčice.

4. Rozmixovanou hmotu dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme pomazánkové máslo a tavený sýr.

5. Důkladně promícháme, případně přidáme ještě další hořčici.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.