Salát Caprese

Salát Caprese

Zeleninové saláty jsou velmi oblíbenými svěžími a hlavně dietními pokrmy, které nás dokáže velmi dobře zasytit. V dnešním receptu si představíme postup přípravy salátu Caprese. Jedná se o velmi jednoduchý italský salát, který můžeme jíst jako předkrm, přílohu nebo také hlavní jídlo s čerstvou bagetkou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 350 gramů rajčat
  • 200 gramů Mozzarelly
  • Olivový olej
  • Pár lístků bazalky
  • Sůl, Pepř
  • Balzamikový (balsamico) ocet
  • Olivy

Postup přípravy:

Příprava je naprosto jednoduchá.

1. Nejdříve si nakrájíme na plátky (kolečka) rajčata a Mozzarellu.

2. Hezky je naskládáme na talíř.

3. Poté je ozdobíme lístky bazalky, lehce osolíme a opepříme.

4. Dále pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.

5. Nakonec přidáme pár oliv.

Dobrou chuť.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.