Zeleninové saláty jsou velmi oblíbenými svěžími a hlavně dietními pokrmy, které nás dokáže velmi dobře zasytit. V dnešním receptu si představíme postup přípravy salátu Caprese. Jedná se o velmi jednoduchý italský salát, který můžeme jíst jako předkrm, přílohu nebo také hlavní jídlo s čerstvou bagetkou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 350 gramů rajčat
- 200 gramů Mozzarelly
- Olivový olej
- Pár lístků bazalky
- Sůl, Pepř
- Balzamikový (balsamico) ocet
- Olivy
Postup přípravy:
Příprava je naprosto jednoduchá.
1. Nejdříve si nakrájíme na plátky (kolečka) rajčata a Mozzarellu.
2. Hezky je naskládáme na talíř.
3. Poté je ozdobíme lístky bazalky, lehce osolíme a opepříme.
4. Dále pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
5. Nakonec přidáme pár oliv.
Dobrou chuť.
Batohy & tašky
Batohy & tašky
Outdoorová obuv
Batohy & tašky
Druhy sportů
Čepice & kšiltovky