Kakaové brownies

Kakaové brownies

Brownies jsou oblíbené pečené obdélníčkové dezerty, které pochází z USA. V dnešním receptu si představíme postup přípravy vynikajících kakových brownies, které zvládne připravit úplně každý. Z následujícího množství ingrediencí připravíme asi 20 kusů brownies. Záleží samozřejmě, jak je nařežete. Tento desert je nejlepší po vychladnutí, ale můžete jej jíst i na druhý den.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 150 gramů másla
  • 200 gramů cukru
  • 80 gramů kakaa
  • 60 gramů celozrnné mouky (může být i hladká popř. polohrubá)
  • Více než 1/2 hrnku mletých ořechů
  • 2 vejce z lednice
  • 1/2 lžičky vanilkového aroma
  • 1/4 lžičky soli

Postup přípravy:

1. Ve vodní lázni (2 hrnce, jeden s vodou a ve druhém si rozpustíme máslo, kakao, cukr a sůl. Mícháme a prohříváme, než se nám všechny ingredience krásně spojí.

2. Poté odstavíme z ohně a necháme lehce vychladnout.

3. Do vychladlé hmoty přidáme vanilkové aroma (popř. cukr) a jednotlivé vejce. Mezi jednotlivými surovinami důkladně promícháme. Těsto musí být hladké.

4. Do této směsi přidáme celozrnnou mouku a mleté ořechy. Směs musí být lehce tekutá, aby šla přelít do formy.

5. Vše důkladně promícháme a přelijeme do formy (popř. na plech) s pečícím papírem.

6. Směs srovnáme a můžeme péct.

7.Pečeme v předem rozpálené troubě na 175 °C asi 25 – 30 minut (délka pečení závisí na troubě).

8. Po pečení vytáhneme za pečící papír brownies ven, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky (obdélníčky) a můžeme jíst.

TIP 1: Brownies musí být vláčné (nesmíme ho vysušit), a proto těsto musíme při pečení kontrolovat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.