Kakaovo-mléčné řezy

Kakaovo-mléčné řezy

Mléčné řezy jsou oblíbenou pochoutkou dětí a také dospělých. Bohužel v obchodech zaplatíme za malou „tyčinku“ mléčného řezu od společnosti Kinder docela dost penět. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat postup přípravy výborných kakaovo-mléčných řezů, které si hravě vyrobíte doma a za pár korun budete mít plný plech.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto (korpus):

  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • 2 – 3 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Na náplň:

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • Necelá polovina kostky másla
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy:

Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které vyšleháme do hustší pěny vejce s cukrem.

Do vyšlehané pěny všleháme olej, mouku, kypřící prášek a kakao.

Vyšlehané těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu.

Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C maximálně 10 minut.

Mezitím se pustíme do přípravy náplně.

Náplň připravíme vyšleháním másla, moučkového a vanilkového cukru. Poté do nich všleháme zakysanou smetanu s tvarohem.

Jakmile se nám těsto dopeče, přepůlíme jej, pomažeme jednu stranu připravenou náplní a druhou ji přiklopíme.

Měl by nám vzniknout sendvič.

Před konzumací necháme řez alespoň 2 hodiny v lednici vychladit a nakrájíme jej dle libosti.

TIP 1: Aby vaše kakaové těsto nedopadlo jako to mé na obrázku, používejte vždy pečící papír!

Halenky bez rukávů

ONLY Top ‚Amy‘ bílá

309 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.