Kuřecí polévku opravdu miluji a vařím ji velmi často. Za těch x let, co si kuřecí polévku vařím, jsem se setkala s mnoha recepty, jak ji uvařit. V receptu níže, o který se s vámi podělím, nevaříte maso a zeleninu v tlakovém hrnci („papiňáku“), ale zvlášť.
Pojďme se na tento jednoduchý recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 200 – 250 gramů kuřecího masa
- 200 – 250 gramů zeleniny (mrkev a popř. brambory pokud je máte v polévce rádi)
- 1,5 l vody
- Nudle (nejlepší jsou domácí)
- 2 polévkové lžíce oleje (mnoho lidí používá také margarín)
- Sůl
- Zelenou petrželku (je možné použít i pažitku)
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na malé kostky a dáme do 1,5 litru studené osolené vody. Vaříme, než bude maso na půl měkké.
2. Dále si oškrábeme zeleninu, nakrájíme na kostičky (já mám raději větší kusy) a lehce orestujeme na oleji (margarínu).
3. Jakmile bude maso ve vývaru na půl měkké, přidáme k němu orestovanou zeleninu a vaříme do měkka.
4. Během vaření masového vývaru se zeleninou si dáme vařit nudle do dalšího hrnce. Nejdříve si nachystáme hrnec s osolenou vodou, přivedeme k varu a přidáme nudle. Vaříme samozřejmě do měkka.
5. Jakmile bude vývar hotový, přidáme uvařené nudle a necháme chvíli odstát. Poté můžeme podávat. Polévku dozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou.
TIP 1: Zeleninu můžeme nastrouhat, lepší se z ní uvolní zeleninová chuť a vůně.
Ingredience jsou na minimálně 4 porce polévky.