Rychlá kuřecí polévka s nudlemi a zeleninou

Rychlá kuřecí polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí polévku opravdu miluji a vařím ji velmi často. Za těch x let, co si kuřecí polévku vařím, jsem se setkala s mnoha recepty, jak ji uvařit. V receptu níže, o který se s vámi podělím, nevaříte maso a zeleninu v tlakovém hrnci („papiňáku“), ale zvlášť.

Pojďme se na tento jednoduchý recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 200 – 250 gramů kuřecího masa
  • 200 – 250 gramů zeleniny (mrkev a popř. brambory pokud je máte v polévce rádi)
  • 1,5 l vody
  • Nudle (nejlepší jsou domácí)
  • 2 polévkové lžíce oleje (mnoho lidí používá také margarín)
  • Sůl
  • Zelenou petrželku (je možné použít i pažitku)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na malé kostky a dáme do 1,5 litru studené osolené vody. Vaříme, než bude maso na půl měkké.

2. Dále si oškrábeme zeleninu, nakrájíme na kostičky (já mám raději větší kusy) a lehce orestujeme na oleji (margarínu).

3. Jakmile bude maso ve vývaru na půl měkké, přidáme k němu orestovanou zeleninu a vaříme do měkka.

4. Během vaření masového vývaru se zeleninou si dáme vařit nudle do dalšího hrnce. Nejdříve si nachystáme hrnec s osolenou vodou, přivedeme k varu a přidáme nudle. Vaříme samozřejmě do měkka.

5. Jakmile bude vývar hotový, přidáme uvařené nudle a necháme chvíli odstát. Poté můžeme podávat. Polévku dozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou.

TIP 1: Zeleninu můžeme nastrouhat, lepší se z ní uvolní zeleninová chuť a vůně.

Ingredience jsou na minimálně 4 porce polévky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.