Jakmile uzraje rybíz, rozhodně byste neměli zapomenout připravit lahodný rybízový koláč s drobenkou, který k létu prostě neodmyslitelně patří. Pokud máte raději jiné ovoce, můžete samozřejmě vyzkoušet i mnoho jiných variant tohoto klasického koláče.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 50 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 1 koláč):
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 200 ml mléka
- 200 g cukru
- 200 g červeného rybízu
Postup přípravy:
1. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a nasypte do mísy. Jinde promíchejte vajíčka, 150 gramů cukru, mléko a olej. Tuto směs vlijte do mísy s moukou a zapracujte dohromady, dokud nevznikne tekuté těsto.
2. Těsto vlijte do máslem vymazané formy. Seshora posypejte umytým rybízem.
3. Hrubou mouku, máslo a 50 gramů cukru smíchejte a těsto lehce rozdrobte. Takto vytvořeno drobenkou posypte rybíz.
4. Koláč vložte do trouby rozpálené na 180 °C a nechte péct, dokud koláč nezezlátne. Bude to trvat přibližně 35 minut.