Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Jakmile uzraje rybíz, rozhodně byste neměli zapomenout připravit lahodný rybízový koláč s drobenkou, který k létu prostě neodmyslitelně patří. Pokud máte raději jiné ovoce, můžete samozřejmě vyzkoušet i mnoho jiných variant tohoto klasického koláče.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 50 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 1 koláč):

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g hrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 200 g červeného rybízu

Postup přípravy:

1. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a nasypte do mísy. Jinde promíchejte vajíčka, 150 gramů cukru, mléko a olej. Tuto směs vlijte do mísy s moukou a zapracujte dohromady, dokud nevznikne tekuté těsto.

2. Těsto vlijte do máslem vymazané formy. Seshora posypejte umytým rybízem.

3. Hrubou mouku, máslo a 50 gramů cukru smíchejte a těsto lehce rozdrobte. Takto vytvořeno drobenkou posypte rybíz.

4. Koláč vložte do trouby rozpálené na 180 °C a nechte péct, dokud koláč nezezlátne. Bude to trvat přibližně 35 minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.