Skořicovo jablečný štrúdl

Skořicovo jablečný štrůdl

Zbylo vám velké množství jablek ze zahrádky a přemýšlíte, jak je zpracovat? Jeden z nejbáječnějších způsobů, které můžete vyzkoušet, je skořicovo jablečný štrúdl z tvarohového těsta, do kterého se naprosto zamilujete a budete litovat, že jablek na zahradě nezbývá více.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 1 – 2 záviny):

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g másla nebo hery
  • 1 vejce
  • 8 jablek
  • Cukr krystal
  • Skořice
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Smícháme mouku, měkký tvaroh, máslo a špetku soli a promísíme dohromady. Důkladně prohněteme těsto.

2. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát ve tvaru obdélníku tak, aby se z něj poté snadno dal vytvořit závin.

3. Jablka nastrouháme, smícháme se skořicí a cukrem krystalem. Cukr a skořici přidáváme podle chuti a toho, jak chceme, aby byl sladký.

4. Jablečnou směs rozprostřeme rovnoměrně doprostřed těsta a štrúdl zarolujeme tak, aby veškerá směs zůstala uvnitř.

5. Hotový štrúdl vložíme na plech, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a nožem na něm uděláme drobné příčné řezy, aby měla pára kudy odcházet.

6. Štrúdl vložíme do trouby rozpálené na 200 ° C asi 20 – 30 minut, dokud štrúdl nezezlátne.

7. Štrúdl podáváme nakrájený na plátky s domácí šlehačkou a plátky jablek.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.