Poctivá cibulačka s játrovým knedlíčkem

Poctivá cibulačka s játrovým knedlíčkem

Cibulová polévka je jiná než většina polévek, ale jakmile si ji jednou oblíbíte, nebudete se jí chtít vzdát. Báječnou kombinací je například tato poctivá cibulačka s játrovým knedlíčkem, kterou ještě můžete doplnit o opečenou bagetku.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 4 – 5 velkých cibulí
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 200 g hovězích jater
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • Tymián
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pažitka
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Omyjte hovězí játra, očistěte je od cév a šlach a nakrájejte je na drobné kousky.

2. Do mixéru nasypte kousky jater, rozklepněte vejce, půl lžičky soli a půl lžičky majoránky.

3. Těsto přelijte do mísy a přidejte do něj strouhanku. Nechte těsto asi deset minut stát.

4. Mezitím přiveďte k varu osolenou vodu a poté do ní vložte čtyři velké knedlíčky, které vytvarujete z těsta.

5. Nechte knedlíčky vařit asi deset minut, poté je vyndejte a nechte odpočinout.

6. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a na olivovém oleji ji nechte restovat, dokud nezhnědne a nezačne vonět.

7. Jakmile je cibule dobře osmažená, zalijte ji zeleninovým vývarem. Případně můžete použít i vodu a přidat zeleninový bujon.

8. Dochuťte tymiánem a trochou soli a nechte polévku vařit asi 20 minut.

9. Podávejte polévku s játrovým knedlíčkem, rozpusťte v ní lžíci másla a můžete i poprášit nakrájenou pažitkou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.