Chutná a zároveň zdravá, to je omáčka z ricotty. Když ji navíc doplníte o kvalitní maso a zeleninu, uvidíte, pochutnáte si na lahodné a zdraví prospěšné kombinaci. Uvařte si doma penne s krůtím masem, vařenou brokolicí a omáčkou z ricotty.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 250 g těstovin (například penne)
- 100 g ricotty
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- ½ brokolice
- 200 g krůtího masa (např. prsa)
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Podle návodu na obalu si dáme vařit těstoviny do osolené vody.
2. Mezitím omyjeme maso a nakrájíme ho na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a brokolici nalámeme na růžičky.
3. Brokolici vhodíme do vroucí osolené vody, po 5 minutách odstavíme a slijeme.
4. V hluboké pánvi na troše olivového oleje orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme krůtí maso, trochu osolíme, opepříme a restujeme společně, dokud není maso hotové.
5. Poté vypneme zdroj tepla, přidáme do pánve ricottu a trochu másla a vše promícháme. Pokud se ricotta dostatečně neprohřála, můžeme na chvíli opět zapnout plotýnku.
6. Hotové těstoviny po slití promícháme přímo v pánvi s omáčkou a můžeme podávat.