Smetanová polévka z červené řepy

Smetanová polévka z červené řepy

Je zdravá, chutná, a ještě navíc každého zaujme hned na první pohled a bude ji chtít také ochutnat. Líbit se bude i dětem, protože růžová polévka rozhodně není něco, co se objevuje na českých stolech každý den. Uvařte si doma smetanovou polévku z červené řepy s koprem a uvidíte, že báječné vůni zkrátka neodoláte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 35 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 300 g červené řepy
  • 1 menší cibule
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej

Postup přípravy:

1. Červenou řepu omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte na drobno. Řapíkatý celer na malé kousky a mrkev na kolečka.

2. Na troše oleje v hrnci osmahněte cibulku, zalijte ji zeleninovým vývarem a přidejte dovnitř veškerou ostatní zeleninu. Nechte polévku vařit přibližně 30 minut, dokud nebude řepa měkká a chutná.

3. Jakmile je polévka uvařená, rozmixujte ji tyčovým mixérem, dokud nebude mít naprosto hladkou konzistenci a přidejte smetanu na vaření. Promíchejte a nechte polévku ještě chvíli vařit.

4. Dochuťte polévku solí a pepřem, zakapejte zakysanou smetanou a můžete podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.