Je zdravá, chutná, a ještě navíc každého zaujme hned na první pohled a bude ji chtít také ochutnat. Líbit se bude i dětem, protože růžová polévka rozhodně není něco, co se objevuje na českých stolech každý den. Uvařte si doma smetanovou polévku z červené řepy s koprem a uvidíte, že báječné vůni zkrátka neodoláte.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 35 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 300 g červené řepy
- 1 menší cibule
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany na vaření
- 1 řapíkatý celer
- 1 mrkev
- 4 lžíce zakysané smetany
- Sůl
- Pepř
- Olej
Postup přípravy:
1. Červenou řepu omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte na drobno. Řapíkatý celer na malé kousky a mrkev na kolečka.
2. Na troše oleje v hrnci osmahněte cibulku, zalijte ji zeleninovým vývarem a přidejte dovnitř veškerou ostatní zeleninu. Nechte polévku vařit přibližně 30 minut, dokud nebude řepa měkká a chutná.
3. Jakmile je polévka uvařená, rozmixujte ji tyčovým mixérem, dokud nebude mít naprosto hladkou konzistenci a přidejte smetanu na vaření. Promíchejte a nechte polévku ještě chvíli vařit.
4. Dochuťte polévku solí a pepřem, zakapejte zakysanou smetanou a můžete podávat.