Přes noc pečená kachna se zelím

Přes noc pečená kachna se zelím

Pečená kachna sice nepatří mezi nejzdravější jídla, ale patří mezi klasická jídla, která se ke slavnostním příležitostem zkrátka hodí. Vylepšete vaši obvyklou kachnu a tentokrát si připravte křehkou přes noc pečenou kachnu se zelím.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 13 hodin

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 1 celá kachna
  • 150 ml medu
  • 1 menší hlávkové zelí
  • 1 cibuli
  • 4 lžičky kmínu
  • Ocet
  • Cukr krupice
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej

Postup přípravy:

1. Kachnu omyjeme a osušíme. Ze všech stran ji potřeme solí a posypeme kmínem.

2. Takto připravenou kachnu vložíme do pekáčku a podlijeme 0,5 dl vody. Rozehřejeme si troubu na 90 °C a necháme kachnu péct přibližně 7 hodin.

3. Poté kachnu zkontrolujte, zvyšte teplotu na 120 ° C a můžete péct ještě dalších 5 hodin. Poté kachnu potřete medem a vložte ji zpět do trouby, kdy ji nechte, dokud nezezlátne.

4. Mezitím si můžete připravit zelí. Oloupejte ho, vykrájejte z něj tvrdou dužinu a nakrájejte ho na plátky. Cibuli nakrájejte také nadrobno.

5. Cibuli restujeme v hrnci na oleji. Jakmile je osmažená dozlatova, přidáme do hrnce zelí, osolíme, trochu podlijeme a necháme zelí dusit, přibližně 15 – 20 minut.

6. Jakmile je zelí hotové, dochutíme ho octem a cukrem.

7. Kachnu podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.