Pečené krokety se špenátem

Pečené krokety se špenátem

Máte doma staré pečivo a nevíte, jak ho chutně zpracovat. Zkuste si upéct k obědu nebo večeři báječné krokety. Jako příloha se k nim nejlépe hodí špenát, ale vyzkoušet můžete i řepu nebo zelí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 8 rohlíků nebo housek
  • 3 vejce
  • 150 g sýra
  • 75 g anglické slaniny
  • 5 stonků pažitky
  • 1 balení mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Olej

Postup přípravy:

1. Nakrájíme nadrobno očištěnou cibuli a česnek. Ty poté v hluboké pánvi osmahneme na troše oleje a přidáme zmražený špenát. Přikryjeme pokličkou a necháme chvíli zahřívat, dokud se špenát nerozpustí a neprobublá. Ještě ho dosolíme a poté ho můžeme odstavit a je hotový.

2. Rohlíky nakrájíme na kousky a dáme do velké mísy. Rozklepneme k nim tři velká vejce, přidáme nastrouhaný sýr a na kousky nakrájenou slaninu. Pažitku nasekáme a vmícháme ji do směsi, kterou důkladně prohněteme.

3. Z těsta modelujeme malé placičky podobné karbanátkům a skládáme je na pečící papír na plech. Poté plech vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a necháme je péct přibližně 10 minut, dokud nezhnědnou a nezačnou být křupavé.

4. Pečené krokety podáváme se špenátem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.