Co může být zdravějšího než tvaroh? Domácí kozí tvaroh. Jednoduché jídlo z nejobyčejnějších surovin, ale chutná výborně. To jsou pečené brambory s kozím tvarohem.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 10 minut příprava + 45 minut pečení
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 10 menších brambor
- sůl
- 200 g kozího tvarohu
- 1 lžíce (nejlépe čerstvé) pažitky
- 1 rajče
- 1 menší cibule
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
1. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
2. Brambory důkladně omyjeme hrubou stranou houbičky na nádobí.
3. Ze všech stran propícháme vidličkou a vyválíme v soli.
4. Dáme péct do rozehřáté trouby přibližně na 45 minut (podle velikosti brambor).
5. Mezitím si připravíme ochucený tvaroh.
6. Rajče rozkrojíme a vybereme z něj semínka, ty použijeme do jiného jídla. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky.
7. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
8. Tvaroh si smícháme s cibulí a rajčetem, přidáme pažitku nasekanou nadrobno, osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Pokud je tvaroh moc hustý, přilijeme trošku mléka.
9. Až jsou brambory upečené, rozkrojíme horní část do kříže a prsty zmáčkneme, aby se otevřely.
10. Naplníme ochuceným kozím tvarohem.