Pečená kůzlečí stehna

Pečená kůzlečí stehna

Pokud je nějaké klasické velikonoční jídlo, tak jsou to určitě pečená kůzlečí stehna. Kombinace kůzlečího masa, česneku, citronu a rozmarýnu nikdy nezklame. Zvlášť ne o Velikonocích.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 porcí):

  • 6 kůzlečích stehen
  • 1 hlávka česneku
  • 1 citron
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • olej

Postup přípravy:

1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

2. Citron si pořádně očistíme, nastrouháme kůru a potom vymačkáme šťávu.

3. Oloupeme česnek a do misky k citronové kůře a šťávě.

4. Do směsi přidáme rozmarýn, sůl, pepř a olej. Směs promícháme.

5. Vzniklou marinádou potřeme kůzlečí stehna, rozmístíme na plech a dáme do rozehřáté trouby.

6. Pečeme přibližně 2 hodiny, podle velikosti kůzlečích stehen.

7. Podáváme s čerstvým pečivem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.